צור קשר
מאמרים
שיטת שתי חרבות
דף הבית
More
סיפור על המנעות:
הימנעות אצל ילדים יכולה להיות קשורה לחרדות שונות. במקרים רבים נראה הימנעות במיוחד אצל ילדים שיש להם רמה גבוהה של אמביציה, רצון להצליח ואף להצטיין.
קראו עוד
מרחב הקרב כמרחב ללמידה משמעותית:
מתוך התמודדות תנועתית נכונה פוגש הילד קושי ואתגר, המוביל לרגעי הצלחה ומשם להעצמה הכרוכה בצליחת האתגר. מתוך החיבור הזה לכוחותיו בונה הילד חוסן רגשי וערך עצמי. מייצר מסוגלות ואמונה באפשרות לרכוש תהליכים חדשים - רגשיים והתנהגותיים.
העצמה וחיזוק הבטחון העצמי:
טיפול רגשי הוא תהליך ארוך, מורכב וייחודי לכל ילד, וחיזוק הביטחון העצמי בדרך כלל קורה באופן טבעי במהלך הטיפול. הדבר שבעיקר מאפשר לביטחון העצמי של הילד לגדול ולהתחזק, הוא הקשר המיטיב שנוצר בין המטפל והילד, והתחושה שהילד מקבל מהמטפל.
בין קשב וריכוז ואמנויות לחימה:
ילד ה ADHD שבהגדרתו חווה קשיים של קשב ריכוז והיפר אקטיביות, עומד עם חרב הספוג ביד, ממתין לרגע בו יהיה פתח בהגנות היריב. יש לו כבר נסיון, הוא למד שאם יתקיף, בלא לתת את הדעת לחרב שבה מחזיק המאמן, הוא יִפָּגַע. ההמתנה השתלמה, הוא רואה את חרב המאמן עולה, המאמן נותן שאגת קרב ומתקדם, הילד מבין שזה הזמן להכות ולסיים את הקרב.
ההבדל בין חוג לטיפול פרטני:
בטיפול הפרטני מתאפשר מרחב אינטימי, שקט וסודיות רבה יותר מאשר בקבוצה. למטפל יש אפשרות להתמקד במטופל הספציפי באופן מלא ולהוביל את הילד להתמודדות מדויקת יותר עם הסביבה ההורית, החברית והלימודית.